Wildebras Vintage, genderneutrale kleding met een boodschap

Het was de vriendin van eigenaar Stijn Buschgens die met de naam “‘Wildebras”‘ voor zijn vintage webshop op de proppen kwam. Stijn zelf was nog niet helemaal overtuigd, maar dat de naam een schot in de roos bleek die bij veel mensen blijft hangen, realiseert Stijn zich inmiddels ook wel. En timmert hij lekker aan de weg met zijn onderneming die hij die hij in 2019 vanuit passie en verveling met 5 vrienden oprichtte.

“Wildebras staat voor een beetje ruig, opvallend, gek figuur”

Op koopjesjacht in de kringloop

Rond mijn veertiende, vanaf het moment dat ik zelf kleding ging kopen, heb ik altijd tweedehands gekocht, vertelt Stijn. Ik was, en ben eigenlijk nog steeds heel zuinig ingesteld. Als ik iets ergens goedkoper kan krijgen, probeer ik dat altijd. Zo bezocht ik voor het eerst kringloopwinkels. Ik werd verliefd op alle unieke kleding, maar ook de meubels, kunst en andere hebbedingetjes. Vaak van super kwaliteit, en nergens anders te krijgen! Omdat die uniekheid mij zo charmeerde, wilde ik ook graag in unieke kleding gezien worden. Dan vroegen mijn klasgenoten soms waar ik “zulke vette merkkleding” kocht, en hoeveel ik er wel niet voor betaald had. Vervolgens kon ik dan vol trots vertellen dat mijn hele outfit mij nog geen tientje kostte.

Passie & verveling

Ik begon met mensen om te gaan die deze passie voor tweedehands kleding met mij deelden. Het zijn goede vrienden geworden en vanuit onze passie en een stuk verveling zijn we toen de webshop gestart. Inmiddels zijn die vrienden van mij er wel mee gestopt, omdat het ze te veel tijd ging kosten. Eigenlijk geen probleem hoor. Ze zijn nog steeds even gepassioneerd voor vintage kleding en helpen mij graag.

“Ik doe dingen toch liever op mijn eigen manier denk ik”.

Genderneutraal

Naast duurzaamheid, stelt Wildebras Vintage ook acceptatie en tolerantie centraal. Zo is het volledige assortiment niet onderverdeeld in de traditionele man/vrouw-categorieën, waarmee zij dus geen onderscheid maken tussen heren of dames kleding. Ook wanneer de kleding ooit wel die op gender gebaseerde voorbestemming gehad heeft.

Schatgraven

De inkoop verloopt via verschillende vaste en losse kanalen. De kleding wordt voornamelijk van particulieren ingekocht. Naast kringloopwinkels, vrienden, en marktplaats, kopen wij ook soms van onze eigen volgers en klanten in. Af en toe krijgen wij het ook voor elkaar om in grotere oplages in te kopen uit het buitenland, bijv. Amerika. Dit doen wij zo min mogelijk, omdat deze kleding een langere weg naar onze voorraad aflegt en de uitstoot daarvan niet bevorderlijk is voor het klimaat

Nieuwe generatie jongeren

Onze doelgroep bestaat uit iedereen die van vintage kleding houdt. We richten ons voornamelijk op progressief georiënteerde tieners en jongvolwassenen (17-24 zijn onze meeste klanten) die bij het kopen van kleding niet alleen aan zichzelf denken, maar ook de impact die het heeft op de planeet. Vertegenwoordigers van een betere wereld .

“Inspiratie halen wij uit: Bob Ross, de band Car Seat Headrest (aanrader!), Gucci en onze eigen volgers”

Famous last words

Niks kan meteen perfect zijn als je er mee begint. Dat is voor mij heel lang de reden geweest dat ik ondernemen uitstelde. Ik ben vrij perfectionistisch. Passie en nieuwsgierigheid zijn de drijfveren die mij gemotiveerd hebben om toch door te zetten. Alles kan altijd beter, maar met passie en nieuwsgierigheid gaat dat bijna vanzelf.

​Dank voor je tijd, Stijn. Ik vind het altijd super inspirerend om te leren van mensen die hun passie volgen en gewoon doen!

Check zeker de webshop van Wildebras Vintage voor toffe unieke items om je eigen stijl mee te creëren.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Zin gekregen in nog meer vintage? Lees dan deze blog met tips over het vinden van jouw vintage pareltjes.

Liefs Sandra

4 reacties

 1. leontine bal op 16 augustus 2020 om 14:16

  Hup Stijn, ga zo door. Goed bezig en je inspireert veel mensen en denkt tenminste aan de planeet. Ook heel belangrijk is dat je zonder woorden afrekent met het hokjesdenken.

  • admin op 16 augustus 2020 om 16:58

   Precies dat Lé!

 2. Daniëlle op 16 augustus 2020 om 16:11

  Leuke blog Sandra.
  Ben ook meteen even naar hun webshop gesurfd. Ziet er goed uit.????

  • admin op 16 augustus 2020 om 16:57

   Dank je Daniëlle. Ze hebben echt toffe spullen waarmee je je stijl kunt creëren.

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring