Survivalgids voor de kringloop jungle

Kringloopshoppen heeft voor veel mensen nog een suf en stoffig imago. Graaien in bergen met afgedankte kleding is het meest voorkomende beeld.  En daar komen toch alleen mensen zonder enig gevoel voor fashion die voor weinig geld veel willen kopen? En die geur… zo muf dat de zin om te shoppen je bij binnenkomst al vergaat.

Herkenbaar? voor de meeste mensen zeer zeker. Maar jij bent anders. Want jij leest dit artikel omdat je misschien al eens gedacht hebt om te gaan kringloopshoppen, maar niet goed weet waar je moet beginnen.  Goed dat we elkaar gevonden hebben, want ik ga je in 6 eenvoudige stappen meenemen door de jungle van de kringloopwinkel. Ben je er klaar voor ? Daar gaan we!

Juiste mindset

Het begint allemaal met de juiste mindset ten aanzien van kringloopshoppen. Focus op een open mind over datgene wat je gaat tegenkomen. Heb geen verwachtingen over wat je wilt gaan scoren. Laat je gewoon verrassen door wat je ziet en durf uit je comfort zone te stappen.

Trek iets gemakkelijks aan

Kringloopshoppen betekent heel veel passen. Kies daarom kleding die je makkelijk aan en uit kunt trekken zonder dat je ingewikkeld bezig bent met knopen, ritsen en riemen. Zelf vind ik het supermakkelijk om een legging en zwart hemdje of coltuitje te dragen. Ben je er klaar voor? Even diep ademhalen en hup naar binnen die winkel in.

Het mandje

Bij de ingang staan vaak mandjes. superhandig, want hierin mik je alles wat je aanspreekt. Je wilt toch lekker tussen de rekken snuffelen zonder overvolle armen met kleding?

Lekker snuffelen

Waar te beginnen tussen al die kledingstukken? Easy! Begin gewoon bij je lievelingskleur. De meeste kringloopwinkels hebben de kleding al op kleur voor je gehangen. Hoe tof is dat? Mik alles wat je leuk vindt in je mandje. Mandje vol? Passen maar!

Het pashokje

In het pashokje zijn er drie smaken: KEEP, IN DOUBT en NO GO. De KEEP lijkt me duidelijk, helemaal jouw ding, houden dus. De NO GO: weg ermee, terughangen dus.  IN DOUBT is het meest lastig. Ik heb hier geen pasklaar antwoord op, maar ik adviseer om het item nog eens te passen. Ga na waarom je twijfelt. Is het de kleur of de pasvorm? Kun je het combineren met iets wat je al hebt? Ik doe ook weleens een “‘miskoop” die ik de volgende  keer dan weer gewoon doneer. Geen man overboord dus.

Naar de kassa

Heb je paar KEEP items te pakken? Well done! Reken af aan de kassa en loop met opgeheven hoofd naar buiten want je missie is geslaagd.

Waarheen?

Heb je na het lezen van dit stuk zin gekregen om je eigen weg in de kringloopjungle te zoeken? Mooi! Begin dan gewoon bij de kringloopwinkel in je eigen woonplaats. Vrijwel elke gemeente heeft er een.

Goed geslecteerde en opgeruimde, niet muffe winkels zijn de zogenaamde kringloopwarenhuizen.

www.hetgoed.nl

www.rataplan.nl

www.resharestore.nl

Veel shopplezier en laat me weten wat je ervan vond!

Liefs Sandra 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring