Style like a pro: updressen vs downdressen

Als je, net zoals ik een passie hebt voor styling, klinkt updressen en downdressen je als muziek in de oren. Hier zit namelijk de fun om te spelen met items en hierdoor je eigen touch aan een outfit te geven. Door veel te lezen en vooral te kijken naar de mensen die er verstand van hebben, heb ik mij deze styling skill eigen gemaakt. Graag laat ik je zien hoe jij met 4 casual items je outfits kunt stylen als een pro. Ik wens jullie alvast veel lees- en kijk plezier.

Geen rocket science

Het up- dan wel downdressen van je outfit is geen rocket sciene en komt in feite neer op het netter/ gekleder maken van je outfit (updressen). Of je look een meer casual touch geven (downdressen). Vaak zal het afhangen van de gelegenheid of locatie waar voor je kiest. Maar ook je persoonlijkheid, smaak en stijl spelen een rol.

Zelf draag ik bijvoorbeeld graag een blazer, het liefst lekker oversized. In mijn vrije tijd combineer ik hem graag met een stoer shirt voor een casual look. Voor een meer formeler event zou ik er bijvoorbeeld een bloesje onder dragen. Maar dan wel weer met een printje! Zo blijft het toch netjes, maar wel met mijn eigen touch.

Duik je kleerkast in!

Up -en downdressen vraagt geen nieuwe garderobe. Integendeel! Ik weet zeker dat jij met de items die jij in je kast hebt, zo kunt beginnen met experimenteren. Met casual items als een jeans, t-shirt, blazer en sneakers kom je al een heel eind. Graag laat ik je aan de hand van deze items zien hoe jij zelf lekker aan de slag kunt gaan!

Jeans

Wat is er nou meer casual dan een jeans? Mom fit, flared, skinny, boyfriend of straight: iedereen heeft wel een favoriet exemplaar. Downdressen is supersimpel: met een t-shirt benadruk je de casual look. Zelf ben ik dol op stoere band shirts. Wil je iets netter: kies dan een bloesje al dan niet met print of kekke kleur, al naar gelang je smaak of stijl.

Blazer

De blazer is een van mijn favoriete items. Ideaal om laagjes mee te maken en fijn als tussenjas tijdens de seizoenen. De blazer heeft zakelijk tintje. Wil je deze “office look” erin houden, kies dan voor een coltrui of bloesje en laarsjes. Downdressen met een t-shirt of hoodie, denim en sneakers.

T-shirt

Nog zo’n allemans vriend: het t-shirt. Pak je favoriete jeans uit de kast en klaar ben je. Rol de mouwen lekker op voor een stoere look. Updressen? Combineer het t-shirt met een supervrouwelijke rok en je hebt een totaal andere look te pakken. Shirt is van de Reshare Store Tilburg. Rok van Think Twice Leuven.

Sneakers

Supercomfortabel en voor iedereen wat wils: de retrosneaker, dad sneaker, vegan sneaker, plateausneaker. In combinatie met een jeans een winning team. Wil je de sneaker updressen, kies dan bijvoorbeeld voor een jurk of rok. Juist de onverwachte combinatie maakt de outfit interessant.

Trust the proces

Het kost tijd om je eigen stijl te vinden in het combineren van kledingstukken op een manier waarop jij je prettig voelt. Geef jezelf de tijd en trust the proces. Neem kleine stapjes uit je comfortzone en kijk wat voor jou werkt en wat niet. Speel en experimenteer. En vooral: have fun while doing it!

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Wil je nog meer outfit inspiratie? Lees dan deze blog over het stylen van de polkadot print.

Laat me ook zeker even weten welk look jij het leukst vindt!

Liefs Sandra

4 reacties

 1. De Buurvrouw ( Anita) op 6 juni 2020 om 11:23

  Ik vind jouws looks over updressen super leuk. Zo kan ik deftig naar kantoor en toch lekker comfy bewegen als ik handenarbeid moet doen. Thx!

  • admin op 6 juni 2020 om 11:36

   Superleuk om te horen Anita! Fijn dat je lekker je eigen ding doet en je hier prettig bij voelt.

 2. Hermien - KouweKleren op 6 juni 2020 om 21:25

  De pantalon met de spijkerblouse is ook een geweldig voorbeeld van downdressen. Een combinatie die ik zelf ook graag maak. Ik heb sowieso wel een downdrdess-neiging. Soms misschien iet sté, want een keer helemaal uitpakken is ook wel leuk. Maar het heeft wel iets eigens.

  • admin op 7 juni 2020 om 13:01

   Ja ook een fijne combi Hermien! En tof dat je je eigen stijl hebt. Up of downdressen, ieder zijn ding!

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring