Slow Fashion Season: 5 redenen om mee te doen

3 maanden geen nieuwe kleding meer kopen. Durf jij de uitdaging aan?

Denk jij er al een tijdje over om bewustere keuzes te maken wat het kopen van nieuwe kleding betreft? Dan is dit je kans om in een keer goed door te pakken! Daag jezelf uit en doe mee aan Slow Fashion Season. In deze blog leg ik je alles uit en geef ik 5 redenen om mee te doen aan deze toffe challenge!

Slow Fashion Season is een initiatief van CollAction, een platform dat crowdacties organiseert om maatschappelijke misstanden aan te pakken. SFS is dan ook gericht op bewustwording bij consumenten om zo de wantoestanden in fast fashion industie te veranderen.

De organisatie mikt op 25.000 inschrijvingen wereldwijd om 3 maanden lang geen nieuwe kleding te kopen. Inmiddels staat de teller op 10.000+ deelnemers. Officieel startte SFS op 21 juni en loopt tot 21 september. Je kunt echter op elk gewenst moment inschrijven en zelf de drie maanden volmaken.

De regels zijn simpel:

  • Geen nieuwe kleding
  • Wat mag wel: ruilen, upcyclen, DIY
  • Tweedehands en vintage kopen
  • Kopen bij kleine, lokale duurzame winkels

Waarom zou je meedoen aan SFS? Nou ik geef je 5 redenen

1. Je daagt jezelf uit om iets te doen wat moeite kost. Je wordt je bewuster van je kledingconsumptie en de impact die je hiermee maakt op mens en mileu. Met de dag zul je trotser op jezelf zijn dat je het volhoud

2. Je kunt lekker creatief aan de slag met je eigen kledingkast. Duik erin en daag jezelf uit nieuwe outfits te maken met de kleding die je hebt. Je zult versteld staan van alle nieuwe combinaties. Who needs new clothes anyway?

3. Jij en 10.000+ anderen geven een signaal af naar de fast fashion industrie dat de huidige onmenselijke arbeidsomstandigheden moeten veranderen.

4. Zero impact op de natuur. De kleding industrie is na de olie industrie de meest vervuilende ter wereld. Niet nieuw kopen betekent geen CO2 uitstoot, geen giftige stoffen en geen verspilling van natuurlijke grondstoffen zoals water.

5. Je portemonnee zal je ook dankbaar zijn om alle niet gekochte nieuwe kleding. Geld over voor een fijn boek of etentje met je lief. Er is meer in het leven dan shoppen alleen.

Ben je enthousiast geworden om de uitdaging met je jezelf aan te gaan en drie maanden geen nieuwe kleding meer te kopen? Schrijf je dan nu hier in.

Zoek je nog meer inspiratie om geen nieuwe kleding meer te kopen? Lees dan deze blog met tips voor een slow fashion mindset.

Heel veel succes!!!

Liefs Sandra

1 reactie

  1. leontine bal op 18 juli 2020 om 17:26

    Wat een goed initiatief Sandra. Ik heb me opgegeven. Veel succes met deze leuke maar
    ook nuttige actie.

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring