Sustainable Sister: Hello Boontje

Sinds ik als slow fashion blogger door het leven ga, heb ik veel inspirerende vrouwen leren kennen. Toffe dames die, net al ik, een passie hebben voor slow fashion en dit delen op inspirerende Insta accounts en blogs.

Graag wil ik deze Sustainable Sisters een podium geven om te shinen en hun stijl, favoriete winkeladresjes en ultieme thrift tips met jullie te delen.

Deze keer geef ik de pen aan Ellen Boone, founder van helloboontje.com Deze toffe Belgische madam volg ik al een tijdje om haar coole looks met tweedehands kleding en haar vlotte pen.

Laten we snel beginnen dan geef ik geef het woord aan Ellen:

Hey hallo! Stel jezelf even voor.

Hi, mijn naam is Ellen, een Belgische modeblogster met veel liefde voor tweedehands. Ik werk momenteel freelance als Social Media Manager en ik studeer Digitale Marketing bij. Mijn man en ik wonen in Evergem met onze 2 kindjes en ik ben zwanger van ons derde kindje.

I love your style! Kun je er iets over vertellen?

Mijn stijl is best variërend. De ene dag ga ik lekker minimal, maar de volgende dag kan ik evengoed voor vrouwelijk gaan of een stoere rock chick. Ik hou er vooral van om rond één opvallend item een outfit te stylen.

Slow fashion? Hoe dan?

Van jongs af aan heb ik liefde gehad voor kledij met een verhaal. Een jurkje van mijn oma, een paar schoenen van mijn tante, ik vond het super fascinerend. Toen ik tiener was, fietste ik regelmatig naar de kringloopwinkel in de buurt. Toen ik begon te reizen, probeerde ik altijd ​een bezoekje te brengen naar vintage winkeltjes in dat land. Ik ben er dus al altijd ergens mee bezig geweest.

Deel met ons je favoriete winkel adresjes!

Ik hou van de lokale kringwinkels of rommelmarktjes in mijn buurt, lekker dichtbij en je vindt er onverwachtse schatten. Om echte vintage te scoren ga ik graag naar Episode in Antwerpen of Think Twice in Gent. En natuurlijk op reis zoek ik op voorhand altijd naar vintage winkeltjes in die stad of dat land. Zo was ik een jaar terug in Maastricht en daar hebben ze super leuke vintage winkeltjes, echt een aanrader. Ook online ben ik veel op zoek naar leuke tweedehands spullen. Mijn favoriete apps zijn 2dehands.be, Facebook marktplaats, United Wardrobe, Vinted en Vestiaire Collective voor designer items.

Is er een kledingstuk dat je nooit weg zal doen? Tell me!

Mijn designer items…, ik scoorde een aantal jaar terug een vintage Chanel tas en die doe ik nooit weg. Ik was er al jaren naar op zoek en eindelijk had ik mijn pareltje gevonden.

Kringloop, vintage, pre- loved. Waarom?

Ik heb altijd veel liefde voor tweedehands gehad. Het verhaal dat een item vertelt, het verleden waar je kan over fantaseren… Daarnaast bespaar je ook wat geld door tweedehands te kopen en geef je een item een tweede leven wat dan nog eens fijn is voor het milieu.

Ultieme thrift tip?

Mijn ultieme tip : pas het ! Staar je niet blind op een maat. Een maatje 42 van uit de jaren ‘70 past niet als een maat 42 nu. Gewoon passen of de afmetingen opvragen, indien je online koopt.

Wie of wat zijn jouw inspiratiebronnen voor jouw toffe looks?

Mijn inspiratie haal ik van overal. Van mensen op straat, toevallige kleurcombinaties die ik ergens zie en leuk vind passen. Instagram en ​Pinterest zijn ook super om door te scrollen en om me te laten inspireren. Echte stijliconen heb ik niet. Maar er zijn wel een paar fashion bloggers waar ik naar op kijk zoals Grece Ghanem omwille van haar kleurgebruik en stijl en Brittany Xavier omwille van haar coole looks.

Waar kunnen we je vinden? En waarom moeten we je volgen?

Op Instagram en Facebook vind je me onder de naam Hello Boontje. Mijn blog noemt helloboontje.com. Volg me vooral voor stijl inspiratie, tweedehands tips en persoonlijke verhalen.

Bedankt Ellen dat je met ons je tips & tricks hebt willen delen. Neem zeker een kijkje op haar social media en blog voor toffe slow fashion inspiratie!

Liefs Sandra

2 reacties

  1. Marlies Mousset op 7 maart 2020 om 11:16

    Het Volkskrant Magazine van vandaag 7/8 gaat over mode. Onder andere artikel “Nooit meer iets nieuws. Van winkels vol nieuwe kleren krijg ik de kriebels”.

    • admin op 8 maart 2020 om 10:16

      Bedankt voor de tip! Fijn dat slow fashion nu zijn plek binnen de mainstream begint te krijgen

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring