9 tips voor een leven zonder fast fashion

Sinds ik niet meer shop, heb ik meer tijd en geld over om andere, meer waardevolle dingen te doen, dan op zoek te gaan naar een nieuwe “high”. Graag geef ik je mijn tips om je batterij op te laden, je te laten inspireren of gewoon lekker te ontspannen.

 1. Lees een boek. Verlies je in dat ene boek dat al maanden op je nachtkastje ligt
 2. Quality time met vriendinnen. Lucht je hart of krijg de slappe lach. met je vriendinnen. Een dagje sauna mag natuurlijk ook
 3. De paden op. Ga lekker de natuur in en zuig je longen vol heerlijke buitenlucht. Wedden dat dit energie geeft?
 4. Neem een bad. Kaarsjes aan, muziekje erbij en genieten maar
 5. Ga naar de film.  Tip: ga naar een middagvoorstelling: die zijn vaak goedkoper en lekker rustig
 6. Wees lief voor je lief. Verras je partner met een lekker etentje, filmpje of gezellig avondje thuis. Of kook lekker voor je ouders, zus of oma.
 7. Neem de trein. Ga naar een onbekende stad en ga op ontdekkingsreis.
 8. Koffiedate met jezelf. Ga eens naar een leuk koffietentje met een tijdschrift of boek. Of gewoon lekker mensen kijken
 9. Wees creatief. Daag jezelf uit met een creatief project: schrijf een gedicht, bak een taart, fotografeer je stad, start een DIY project, ga op dansles, ga schilderen, maak een filmpje over je kind/huisdier/huis. Maar doe iets wat jou plezier geeft.

Pak die agenda

Ja hoor ik je zeggen, leuk die al tips, maar ik heb een drukke baan,  een gezin en allerlei sociale verplichtingen. Ik heb geen tijd om op dinsdag middag naar de film te gaan. Snap ik volkomen. Maar waar het om gaat is dat je zo af en toe je momentjes pakt (inplannen in de agenda!) die helemaal van jou zijn en die jouw batterij weer helemaal opladen zonder dat je wordt leeggezogen door de “fast fashion high”. En als dat een avondje netflixen op de bank is, is dat ook helemaal prima.

Wil jij weten hoe ik van Fast Fashion Queen naar Slow Fashionista veranderde? Lees dan deze blog

Succes en vooral heel veel plezier met alles wat je gaat ondernemen.

Liefs Sandra

1 reactie

 1. leontine bal op 29 februari 2020 om 11:33

  Aangezien ik gepensioneerd ben, doe ik al verschillende van die dingen, behalve m’n
  partner ergens mee verrassen want die heb ik niet maar er zijn ook andere mensen voor wie je iets leuks kunt doen. Het zijn goeie tips om voor jezelf en anderen het leven te veraangenamen zonder een oppervlakkig wezen te worden. Het feit dat Sandra zo met duurzaamheid bezig is, geeft al aan dat zij milieubewust is en dat is broodnodig.

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring