5 tips voor het vinden van jouw vintage pareltjes

Gaat jouw hart sneller kloppen van toffe printjes, high waisted broeken en kekke kleurtjes? Loopt het water je in de mond bij het spotten van de perfecte jeans in de juiste wassing in precies jouw maat? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk net als ik een die hard vintage liefhebber. Lees dan snel verder want ik geef je 5 tips om jouw vintage pareltjes nog beter te vinden.

Vintage jungle

Vintage is supertof, maar voel jij je af en toe overwelmd bij het binnen stappen van een vintage shop? Weet je niet waar te beginnen want er is te veel te leuk spul? Geen paniek! In deze blog loods je door de vintage jungle heen in 5 simpele stappen. Ready? Dan gaan we van start.

Op voorhand wil ik zeggen dat de meeste vintage winkels goed gesorteerd zijn en de items vaak al op soort en kleur hangen. superhandig en geeft toch een stuk rust?

1. Open mind

Laat je wenslijstje maar thuis, want in de vintage jungle gaat dit echt niet werken. On the hunt weet je namelijk nooit wat je gaat vinden. En dat is nou juist zo tof aan vintage shoppen. Daarom: heb zero verwachtingen en stel je open voor wat er op je pad komt.

2 Comfy outfit

Neem van mij aan: je wilt geen vastzittende ritsen, touwtjes en knopen wanneer je tig keer van outfit moet wisselen. Daarom: draag makkelijke kleding die je zo aan en uittrekt. Zelf zweer ik bij een legging met een hemdje, oversized sweater en sneakers. Ook superhandig als alle paskamers vol zijn en je geduld opraakt: trek het gewoon even over je legging en hemdje aan.

3 Trek alles aan


Kijk vooral niet naar de maat, maar pas alles aan wat je aanspreekt. De maatvoering van pakweg 20, 30 jaar geleden is totaal anders dan die van nu. Daarom (en hier komt tip 2 goed van pas): trek het aan, dan zie je echt hoe het valt en wat het voor je lichaam doet (of niet doet). Volgende stap is te kijken welke aanpassingen je eventueel zelf kunt doen door bijvoorbeeld een riem te gebruiken of een knoop te leggen in een oversized bloes. Ben je een echte DIY queen? Dan is het helemaal tof om er een DIY project van te maken.

4 Focus:

Dit lijkt in tegenspraak met punt 1, maar het is erg handig om je aandacht op één of twee specifieke items te richten. Hou je van rokken, skip dan de broeken en ga direct op je doel af. Hetzelfde geld voor printjes of bepaalde kleuren. Focus op wat jouw aanspreekt spit deze rekken door.

5 Stap uit je comfortzone (voor gevorderden)


Heb jij al lekker je weg gevonden in de vintage jungle en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging: kijk eens bij items, kleuren of printjes die je normaal niet zo snel zou dragen. Check bijvoorbeeld eens de mannen afdeling. Zelf ga ik altijd voor de oversized (band)t-shirt en blazers. Of probeer eens een rok als je normaal alleen broek draagt.

Tot slot:


Als laatste wil ik je meegeven: heb geduld. Het kost tijd om te ontdekken wat jij tof vind en wat voor jou werkt en wat niet. Hoe vaker je gaat vintage hunten, hoe meer oog je krijgt voor materialen, pasvorm en kwaliteit.

Zin gekregen in een toffe vintage hunt? Deze adresjes komen uit mijn notitieboekje en staan garant voor supertof spul om uren in de graven.

Petra’s Used & Vintage

Studio Spitsbaard Vintage

Fabrics & More

Jofel Vintage

Liefs Sandra

10 gedachten over “5 tips voor het vinden van jouw vintage pareltjes

    1. Ja deze is echt goud waard. Het is zo jammer om iets te laten liggen terwijl je je het met een kleine aanpassing zeker kunt dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *