5 tips voor de #nobuychallenge

Durf jij het aan?

6 maanden geen kleding te kopen en te dragen wat je in je kledingkast hebt hangen?

Daag jezelf uit en doe mee aan #thenobuychallenge van The Green Girls Club!

Supergoed plan, zowel om jezelf te trainen in tevredenheid en de aarde zal je dankbaar zijn.

Maar hoe hou je dit vol? Hoe zorg je dat je niet in de verleiding komt, zeker nu de sale zich weer aandient?

100% slow fashion

Zelf besloot ik precies een jaar geleden om te kappen met fast fashion. Ik was zo klaar met de negatieve impact die ik maakte met het kopen van goedkope kleding, dat ik radicaal besloot dat het anders moest. Hierover schreef ik deze blog.

Maar nu terug naar jouw uitdaging! Met 1 jaar ervaring als 100% slow fashionista deel ik graag mijn tips met jou. Ben je er klaar voor? Let’s go!

Mijn tips voor de #nobuychalenge:

  1. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven en accounts van fast fashion ketens. Hierdoor kom je niet in de verleiding om toch even de nieuwste items te checken.
  2. Verdiep je in slow fashion bijvoorbeeld door het lezen van blogs en podcasts. Toffe blogs die ik graag lees zijn: When Sara Smiles, Thrifted by Esther, Kouwe Kleren. Of laat je inspireren door de podcast van Goed Genaaid en The Green Girls Club.
  3. Weet wat er aan de hand is en leer wat de impact van fast fashion op het mileu en de mensen is. De serie ”Genaaid” kan ik echt iedereen aanraden die nog een duwtje in de groene richting nodig heeft. Check hem zeker op You Tube.
  4. Duik je kast in! Haal alles er eens uit en kijk eens naar wat je allemaal hebt. Ga lekker creatief aan de slag om nieuwe outfits te maken. Dat leuke zomerjurkje? Kun je lekker doordragen met een cozy vest en dikke maillot met boots.
  5. Samen is zoveel leuker. Trommel je vriendinnen op en sluit je aan bij de community van thegreengirlsclub om elkaar te inspireren en te supporten.

Ik hoop dat je iets met mijn tips kunt om jouw #nobuychallenge te rocken. Maar wees ook niet te streng voor jezelf! Het maken van duurzame keuzes kost tijd en moeite. Neem kleine stapjes en wees hier trots op.

Heb je nog vragen? Laat het me weten in de comments!

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 5 tips voor een slow fashion mindset

Queen of Vintage

sandra@queenofvintage.nl

KvK 80393519

BTW id NL003441324B63

Klantenservice
Volg mij op

© 2019 - 2021 Queen of Vintage | Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring